Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging

Professionele hulp bij een bedrijfsopvolging

Net zoals een onderneming opstarten is een een bedrijf laten opvolgen een ingewikkelde zaak waar heel wat bij komt kijken. Een goede begeleiding bij het realiseren van de opvolging van uw bedrijf is dan ook belangrijk om de zaak in goede handen over te laten. Welke stappen moet u ondernemen om uw bedrijf te laten opvolgen en waar moet u vooral op letten? Allemaal vragen die een antwoord behoeven en dat is precies wat een professionele ondersteuning bij het hele proces u kan bieden.

De voorbereiding van de bedrijfsopvolging

Ten eerste moet er overlegd worden met een accountant of boekhouder over de actuele staat van het bedrijf, zodat de potentiële koper goed wordt ingelicht over bijvoorbeeld financiële informatie. Nadruk leggen op de sterke kanten van het bedrijf is hierbij essentieel.

De juiste vraagprijs bepalenbedrijfsopvolging

Professionele hulp inschakelen is eveneens belangrijk bij het bepalen van de juiste prijs van uw onderneming: nieuwe marktontwikkelingen en mogelijke omzetkansen worden hierbij in acht genomen, zodat er uiteindelijk een realistische vraagprijs bereikt kan worden om potentiële kopers aan te trekken.

Een goede koper vinden

Een goede koper zoeken is natuurlijk ook belangrijk: waar moet het profiel van de koper aan voldoen? Hoe verlopen de zaken als iemand van uw familie het bedrijf overneemt? Vragen waar dankzij deskundige begeleiding een antwoord op gezocht kan worden. Als er eenmaal een koper gevonden is kan de effectieve verkoop van start gaan.

De overdracht van het bedrijf

Na het ondertekenen van enkele formaliteiten volgt een uitgebreid boekenonderzoek – dat de koper ervan verzekert dat de informatie over het bedrijf juist is – waarna het koopcontract ondertekend kan worden. Bij het overdragen van bijvoorbeeld aandelen en het verzekeren van de betaling is een deskundige begeleiding essentieel om er zeker van te zijn dat uw bedrijf in goede handen is.