Geef je bedrijfspand een boost

Een zakelijke leaseauto kiezen
11 oktober 2017
Slot Recovery Whipstock Adapter
Slot Recovery Whipstock Adapter
10 december 2017

Geef je bedrijfspand een boost

bedrijfspand

Een Boost

Het onderhoud van je bedrijfspand raakt makkelijk op de achtergrond door het dagelijkse reilen en zeilen op de werkvloer. Alle e-mails en telefoontjes wachten zo snel mogelijk op een antwoord. Het vertrouwde bedrijfspand staat gewoonweg altijd op zijn bekende plaats. Zonder stil te staan bij het onderhoud stap je er dag in dag uit binnen. Eens in de zoveel tijd heeft ook jullie bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig die veel verder gaat dan een schoonmaakrondje. Een aantal belangrijke punten keert altijd terug als je controleert in welke staat het gebouw verkeert.

Bedrijfspand: Het dak gaat er af

bedrijfspand

Een slecht dak op een groot gebouw betekent eigenlijk vragen om problemen. Hogescholen en universiteiten sluiten hun deuren als de situatie onveilig blijkt. Waarom zou dat niet geleden voor je bedrijfspand? Het dak verdient dus zeker uitgebreide aandacht en het valt aan te raden om eens in de paar jaar een professioneel een kijkje te laten nemen. Zo iemand ontdekt veel meer dan wanneer je zelfstandig het dak op klimt. Misschien zijn de dakpannen aan vervanging toe of ziet het er juist allemaal keurig uit. Dan weet je dat maar alvast.

Ramen en deuren

Aan de ramen en deuren valt het snelst op hoe het bedrijfspand er aan toe is. In een enkel geval knapt de boel al op wanneer ze een nieuw laagje verf krijgen. Een andere keer staan er grotere ingrepen op het programma en maakt een oude deur bijvoorbeeld plaats voor een nieuwe. Het zal je doen verbazen hoe zo´n eenvoudige vernieuwing het totaalplaatje van het bedrijfspand verandert. Juist omdat de ramen en deuren zo in de spotlights staan, verdienen ze verzorging.

Nieuwe meubels op kantoor

Tot nu toe ging het onderhoud van je bedrijfspand vooral over de buitenkant. Maar de binnenkant telt net zo mee omdat jullie daar de hele dag werken. Denk aan het onderhoud van de verwarming, hygiëne op de toiletten en goedwerkende apparatuur in de bedrijfskeuken. Onderhoud houdt misschien ook in dat je die praktische bank eindelijk vervangt door een moderner exemplaar of het personeel nieuwe bureaustoelen geeft. Zo´n onderhoud is een hele investering, maar het valt mee als je het doseert.