Mijn bedrijf verkopen

Waar te beginnen?

Na jaren van hard werk in je bedrijf komt hoe dan ook het moment waarop je je onderneming wil verkopen, en dat is een hele opdracht. Waar begin je als je je bedrijf wil verkopen? Dit is zowel voor jouzelf als voor jouw bedrijf een ingrijpend proces, en wat hulp is dan ook belangrijk.

Waarom verkoop je je bedrijf?

Bij het verkopen van jouw bedrijf stel je jezelf best enkele vragen. Zit er in je onderneming potentieel voor kopers? Waar zou je de beste koper kunnen vinden? Is de juridische vorm van je onderneming geschikt voor verkoop? En niet onbelangrijk, wat zou een goede prijs kunnen zijn? Welke condities hangen er vast aan een verkoop? Wat is de situatie na de verkoop, zowel voor jijzelf als voor de koper? Vragen die een antwoord behoeven, en een goede voorbereiding van de verkoop is dan ook essentieel.

Het profiel van je bedrijf opstellen

Bij de verkoop van een bedrijf is het ten eerste van belang dat je als verkoper een overzicht maakt van :Sterkte-zwakteanalyse

1. De sterktes en zwaktes van de onderneming
2. De doelen en de missie van het bedrijf
3. De verwachte winst op de lange termijn

Management en organisatie

Als je je bedrijf wil verkopen moet de koper in staat zijn om zaken te beslissen, keuzes te kunnen maken, enzovoort. De structuur en opbouw van de onderneming dienen daarom transparant te zijn, zodat er bij de overname geen problemen zijn.

Financiële status

Eén van de belangrijkste zaken bij een bedrijf is natuurlijk de financiële staat. De solvabiliteit en rendabiliteit van je onderneming vergelijken met andere in de branche is dan ook van belang om kans te maken op verkoop.

De vraagprijs en waardebepaling van de onderneming

De waarde bepalen van je bedrijf op voorhand is een essentieel stap. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende methodes, maar hoe dan ook spelen bepaalde factoren een grote rol. Bijvoorbeeld verwachte kassastromen, de omvang van het eigen vermogen, het toekomstige nettocijfer, enzovoort.

Beroep doen op een adviseur om de vraagprijs te kunnen inschatten is erg belangrijk. De prijs is immers niet altijd gelijk aan de waarde, en dat verschil is zowel voor verkoper als koper belangrijk!

Een koper vinden

Zodra de onderneming klaar is voor verkoop, is het tijd om ene koper te vinden. Ook hierbij kan een expert u helpen, zodat je snel in contact komt met de juiste personen en je zoveel mogelijk uit je onderneming kunt halen!

MKBedrijf helpt je bij de verkoop van je bedrijf

MKBedrijf begeleidt je bij de verkoop van je onderneming in het MKB, en is al sinds 1998 actief in de markt. Dankzij gespecialiseerde kennis en ervaring met de verkoop van bedrijven kunnen wij je optimaal begeleiden