Onderhandelen bedrijfsovername

Translator dark

Onderhandelen

Onderhandelen bedrijfsovername is een vak apart en vereist kennis, ervaring en gevoel. Uw bedrijfsovername adviseur zal de regie voeren: met wie praten we verder, welke stappen zetten we, en welke stappen juist niet ? Met welke partij schatten we in de beste deal te behalen, niet alleen qua prijs, maar wat is de som van de beste condities? Ook voor uw personeel en uw relaties?

Onderhandelen bedrijfsovername; uw belang is ons belang.

Kandidaat kopers laten weten dat ze willen kennismaken of dat zij de onderhandelingen bij bedrijfsovername willen doorzetten. Uw bedrijfsovername specialist zal in samenspraak met u de afspraken arrangeren.

Pleun Bakker van BusinessPartners bedrijfsbemiddeling als uw bedrijfsmakelaar voert de regie namens u bij het onderhandelen bedrijfsovername. Hij heeft het zicht op alle kandidaten en heeft reeds initiële gesprekken met hen gevoerd.

Hij onderscheidt en anticipeert de onderhandelingen en fases en hij overlegt met u op de cruciale momenten. Uw bedrijfsmakelaar regisseert de contacten en de onderhandelingen inzake de bedrijfsovername. Hij is uw intermediair; hij schakelt of juist niet, hij houdt u uit de wind of juist niet. En… hij doet het onderhandelen bedrijfsovername op basis van No Cure No Pay!

Op enig moment zijn kandidaat koper en u het au fond eens. We stellen vast dat een bedrijfsovername mogelijk is.

De Intentiefase gaat in. BusinessPartners maakt een Intentieovereenkomst tussen de kandidaat en u. De Intentieovereenkomst heeft contractuele waarde. In de Intentieovereenkomst worden de resultaten van het onderhandelen bedrijfsovername vastgelegd bij een veronderstelde transactiesom, een datum, voorwaarden, en ontbindende voorwaarden, zoals het verkrijgen van financiering en een bevredigende uitkomst van het Due Diligence onderzoek; een onderzoek naar de financiële administratie, contracten, personeel van het te verkopen bedrijf et cetera. Als al hetgeen we hebben gepresenteerd klopt, als de bedrijfsadministratie klopt, als aan de voorwaarden is voldaan, als de bedrijfsfinanciering rond is, is er een deal. We zijn op weg naar de Verkoopovereenkomst!