Over te nemen bedrijven

Over te nemen bedrijven

Een bedrijf overnemen is een efficiënte manier om voor eigen rekening te kunnen werken, zonder een zaak van nul te moeten opstarten. Holland Business Brokers weet precies waarop gelet moet worden om de overname van een bedrijf vlot te doen verlopen, en als u ambities heeft om een winstgevende zaak te maken van een bestaande onderneming, dan bent u hier aan het juiste adres. Er komt heel wat bij een overname kijken, en hulp van een expert is dan ook aangeraden.

De overdracht van aandelen bij over te nemen bedrijven

Over te nemen bedrijvenBij een overname van aandelen veranderen deze gewoon van eigenaar – u dus – en dat heeft ook betrekking op leningen, leasings, enzovoort, maar er verandert niets voor het bedrijf zelf.

Het personeel wordt ook tegen de huidige voorwaarden overgenomen, maar boekhoudkundig blijft alles zoals het is. Zo blijft de onderneming alle investeringen afschrijven.

Holland Business Brokers geeft u alle nodige informatie over het bedrijf en verzekert dat alle gegevens correct zijn, zodat u achteraf niet met onaangename verrassingen geconfronteerd wordt.

Preventief te werk gaan

Na de overname van een bedrijf kan het zijn dat er een fiscale controle plaatsvindt, waarbij eventuele gebreken (bijvoorbeeld kosten die ten onrechte zijn afgetrokken) uw verantwoordelijkheid zijn – ook als die gebreken veroorzaakt werden vóór de overname! Het is daarom belangrijk u goed te laten begeleiden om zoveel mogelijk problemen te vermijden, en Holland Business Brokers kan u die begeleiding bieden.

Een bedrijf (activa) overnemen

U kunt ook slechts bepaalde delen van een bedrijf overnemen, waarbij duidelijk gemaakt moet worden welke delen dat precies zijn. Hiervoor worden aparte prijzen opgemaakt en worden er onderhandelingen gevoerd tussen beide partijen.

Het kan hier bijvoorbeeld gaan om bepaalde machines, gebouwen, enzovoort. Ook hier helpt Holland Business Brokers u bij het maken van de juiste keuzes zodat u er het beste uit kunt halen!