Participatie

Translator dark

Participatie

Participatie dankzij BusinessPartners Bedrijfsbemiddeling

Participatie in een bedrijf is de ideale manier om als investeerder – ondernemer aantrekkelijke rendementen te bereiken, voor participant en voor ondernemer. Als u liever investeert in een bedrijf dan zelf een onderneming opstart dan is participatie wellicht iets voor u. BusinessPartners Bedrijfsbemiddeling.nl begeleidt u optimaal bij de zoektocht naar de beste opportuniteiten om er een winstgevende zaak van te maken, voor u én voor de onderneming.

Of voor de ondernemer bij het vinden van een passende investeerder.Via participatie in uw bedrijf is kunnen stappen gezet worden en betere bedrijfsresultaten bereikt worden.

Er zijn verschillende soorten participaties:

Een lening met vast rentepercentage

Wij vinden dit eigenlijk geen vorm van participatie; een lening houdt in dat er eenmalig een bedrag wordt geleend en afgelost in vastliggende termijnen tegen een zekere rente. De geldgever bemoeit zich in de regel weinig tot niet met de exploitatie. Hierbij wordt de aansprakelijkheid van de onderneming zoveel mogelijk beperkt door de lening op naam van het besloten vennootschap te zetten.

Een convertible loan

Dit is een lening waarbij de investeerder op termijn en onder bepaalde voorwaarden terugbetaald wordt in aandelen van de onderneming. Dit is voor beide partijen interessant, aangezien u als investeerder mee kunt profiteren van de stijging in waarde van de onderneming, en de onderneming wordt financieel gesteund door uw participatie.

Een vooraf vastgelegd percentage aandelen

Bij deze variant verkoopt het bedrijf aandelen aan u als participant.Men weegt op voorhand goed af wat de onderneming uit de participatie kan halen. Zo kan het bedrijf naast geld ook op zoek zijn naar kennis en ervaringen, iets waar u met uw expertise in de branche misschien wel van dienst mee kunt zijn! Naast winstgevend kapitaal kan immers een businesspartner die kennis van zaken heeft van grote toegevoegde waarde zijn.

Verder zijn er altijd combinaties van de voorgaande varianten mogelijk, en BusinessPartners Bedrijfsbemiddeling begeleidt u bij het maken van de keuze die het best bij uw profiel past. Zo kunt u met behulp van een uitgekiende particpatie het beste uit het bedrijf halen en als zelfstandig ondernemer alsnog een grote rol spelen.

Neem gerust contact met ons op om uw specifieke wensen en mogelijkheden te bespreken; we beloven u een interessant gesprek!