Personeel aannemen – laat het talent jou vinden, niet andersom!

Patent reductie gebruik en emissie dieselmotoren
1 juli 2017
Wat doet een accountant?
4 september 2017

Personeel aannemen – laat het talent jou vinden, niet andersom!

Personeel aannemen

Laat het talent jou vinden, niet andersom!

Doodvermoeiend

Goed en gemotiveerd personeel vinden is moeilijk en dat zal altijd wel zo blijven. Talent is immers schaars en mensen weten wat ze waard zijn. Het is dus wel de moeite waard om tijd en geld te networkinginvesteren in het vinden van de juiste medewerkers. Maar moet dat altijd met advertenties, stapels CV’s, energieslurpende selectiegesprekken en competentietesten? Moet het vinden van personeel echt zo vermoeiend en omslachtig zijn?

Keer het probleem om

Nee! Er is een alternatief. Na jaren lang het op de traditionele manier aangepakt te hebben, ben ik helemaal om. Niet langer gebruik ik advertenties en werving- en selectiebureaus. Ik ben niet langer de zoekende partij; ik laat het talent MIJ vinden. Mijn bedrijf heeft inmiddels een goede naam opgebouwd en mijn personeel straalt uit dat ze graag bij ons werken. Dit blijft duidelijk niet onopgemerkt. Regelmatig word ik benaderd door initiatiefrijke mensen die graag bij ons willen werken. Ze staan gewoon te trappelen.

De praktijk en personeel aannemen

Hoe pak je dit in de praktijk aan? Belangrijk is om heel resoluut aan aantal beslissingen te nemen. Kies er voor om nooit meer te adverteren voor vacatures. Geen uitzonderingen. Zorg vervolgens dat jij en je medewerkers regelmatig de kans hebben om met passie over je bedrijf te spreken. Ga naar congressen, organiseer je eigen evenementen, houd een open dag, word actief lid van een business club, organiseer een activiteit voor een goed doel, etc. Stimuleer je personeel om te praten over waarom ze voor jouw bedrijf werken. Zo creëert je momenten waarop anderen de motivatie en passie binnen je bedrijf ontdekken. En dat werkt heel aanstekelijk!

Hoe te beginnen

Kies personeel op basis van houding en initiatief, niet op competenties en ervaring. Je zult zien dat de mensen die jou of je personeel durven te benaderen voor een mogelijke baan misschien niet de perfecte CV hebben, maar wel de juiste ‘attitude’ die uiteindelijk veel waardevoller is. Succes met de ommekeer!