Waar moet je op letten bij het inhuren van personeel?

Allround Fietsenzaak Zuid Limburg
15 april 2018
Multifunctionele Software, website tbv share en connect hobby
23 oktober 2018

Waar moet je op letten bij het inhuren van personeel?

personeel

Het inhuren van personeel begint bij het onderscheid maken over wie je nodig hebt. Heb je een student nodig, een afgestudeerde of een young professional? Voor een student betaal je bijvoorbeeld, aanzienlijk minder dan voor een young professional. Wat zijn precies de voordelen en nadelen bij het inhuren van personeel als werkgever?

Studenten
Studenten staan erom bekend dat ze hardwerkend zijn, flexibel en leergierig. Doordat ze nog studeren, kunnen ze niet fulltime werken. Vaak zijn studenten wel minstens een dag vrij, waarop ze graag iets willen bijverdienen. Op een vrij avondje zijn ze vaak ook inzetbaar en dag tegen een laag tarief. Voor een student betaal je ongeveer tussen de 13 en 21 euro. Let wel op dat goedkoop geen duurkoop wordt.

Afgestudeerde
Een afgestudeerde heeft net een diploma op zak, is ambitieus en kan niet wachten om aan het werk te gaan. Na een aantal jaar leren, zijn ze niet te houden. Ook zijn afgestudeerde op de hoogte van de laatste trends. Als laatst zijn ze fulltime beschikbaar. Een nadeel kan zijn dat ze werkervaring missen. Voor een afgestudeerde betaal je meer dan voor een student; 19 tot 25 euro.

Young professional
De duurste van het groepje potentiële werknemers is een young professional. Daarentegen is een young professional ook het meest gedreven en ervaren. Deze benaming krijg je, als je een paar jaar ervaring hebt in een specifiek vakgebied. Het nadeel is dat een young professional ook het meest kost. Het uurloon ligt tussen de 30 en de 44 euro, maar dan heb je ook wat. Laat in je vacature duidelijk weten dat je op zoek bent naar een young professional.