Pleun Bakker

balk


Pleun Bakker

Pleun Bakker is ondernemer sinds zijn kinderfietsje. Altijd bezig met nieuwe dingen, altijd zelf doen. Nu is Pleun ondernemer voor ondernemers.

Geboren in Rotterdam Kralingen, opgegroeid in Den Haag Vogelwijk en Statenkwartier.  Later met Bernadet verkast naar hartje Maastricht, heerlijke plek om te wonen en te leven, nog steeds.

Pleun Bakker was te ongedurig, te eigenwijs en te bezig met allerlei ondernemende activiteiten om een school opleiding af te maken. Hij heeft goede herinneringen aan het Dalton Lyceum in Den Haag  en aan de Dalton in Voorburg.

Pleun BakkerPleun Bakker heeft verschillende bedrijven opgebouwd en gerund; een keramiek bedrijf, een zeilcharter, een kozijnenfabriek en enkele bouw gerelateerde bedrijven. Eind 90-er jaren maat bij Alfascope Corporate Finance. dat beviel niet zo goed; reden voor Pleun om BusinessPartners BV op te richten. Bedrijfsbemiddeling bij de overdracht van bedrijven op No Cure No Pay basis.  Enkele partners van Alfascope sloten zich bij BusinessPartners aan. BusinessPartners werd in snel tempo een landelijk werkende organisatie. Pleun leidt BusinessPartners sinds 2000, met onverminderd enthousiasme. Hij houdt zich bezig met alle facetten; van opnemen telefoon tot het uitonderhandelen van een miljoenendeal. Van het bewerken van de website tot het opstellen van het bedrijfsovernamecontract. Doet een deal van A-Z online maar stapt ook in de auto en het vliegtuig om aanwezig te zijn bij cruciale momenten, in Nederland en internationaal.

Geen hobbies wel passies:

boerderij pleun bakker Boerderij, restaureren, paarden.  Pleun en Bernadet hadden het op gegeven moment wel gezien in Den Haag ( afgezien van zee strand, duinen en de haven van Scheveningen ) en in de Randstad;  ze wilden een boerderij in Zuid-Limburg; vrijheid, land, dieren, in de buurt van Maastricht, Luik en Aken.

Ze kochten een carré boerderij in Sweykhuizen anno 1624. Pleun wist niet wat een spouwmuur was , of een pen-gat verbinding, of een hotel schakeling.  Hij had geen bouwkundige ervaring noch enige ervaring als boer. Al gauw had hij kippenhok en de paardenstallen klaar en werden de eerste paarden binnen geleid. Wel nog leren paard rijden.  Dat was kicken, in de velden en de ruige bossen in de heuvels rondom.   En een giga moestuin, die genoeg bleek op te leveren voor het gehele dorp. En riolen aanleggen, breken en metselen en stuccen en electra en loodgieten, kozijnen maken uit balkhout en de daken vernieuwen.

In deze periode werden Kathelijn en Anne geboren en nieuwe plannen begonnen te borrelen; naar Maastricht; een nieuw bedrijf voor Bernadet, een stadswoning  te combineren met kantoor voor BusinessPartners

Na 7 jaar ruilden  Bernadet en Pleun de volledig zelf gerestaureerde hoeve voor een herenhuis in het hartje van Maastricht……

Daar kon Pleun Bakker beginnen aan een nieuwe restauratie; hier wonen ze nog steeds en houdt BusinessPartners kantoor.

 

Willen is kunnen.

sailing movieZeezeilen. Na het lezen van de verhalen van  Bernard Moitesssier en Sir Francis Chichester en andere solo rond de wereld zeilers, was het weer zover; dit moest en zou Pleun Bakker ook eens zelf doen. Hij had wel zeilen geleerd op de Kaag; zeezeilen, dat leek wel een uitdaging. In Scheveningen een stalen zeilboot van 9m gekocht; ligplaats in Brouwershaven gevonden, navigatiecursus ( nog geen GPS) en zeilen maar, al gauw Oosterschelde, de Noordzee op, naar Oostende.  Iets groter schip 11 m gekocht en daarmee de Engelse zuidkust gedaan, samen met Bernadet.  Nu zat een solo wereldreis er qua middelen en tijd niet in maar Pleun Bakker ondernam een soloreis naar Tanger (sextant, gegist bestek) en daarna door naar St Tropez. Onder Biscaye 3 etmalen een heftige storm  uitgereden. Veilig aangekomen in St Trop en besloten dat samen zeilen veel leuker is. Vanuit Antibes gecharterd met betalende gasten, ritjes naar de Balearen en Corsica.  In de Caribbean een zeiljacht van de Franse marine ge co-skippered en onderwijl doorbouwen aan BusinessPartners. Het zakenleven begon steeds meer inzet te vragen en nu zeilen Pleun Bakker en zijn Bernadet  jaarlijks in Turkse wateren. Ook in deze tijden.

Zelf doen

Racemotor witMotorracen. Pleun Bakker had nog een passie: motorrijden. Na een Harley Davidson periode, waarin hij zelf een 1750 cc  custom bouwde, werd het een Buell, gevolgd door een Ducati wegracer. Maastricht was hiervoor een prima locatie, zo tussen de Limburgse heuvels, de Eiffel en de Ardennen.  Toen het circuit op, Zolder , Francorchamps, Assen, Pleun Bakker had de smaak te maken , haalde zijn race licentie en nam enkele jaren deel aan de Ducati 3D Cup, een competitie die op de Europese circuits wordt verreden. Seizoen 2010 werd Pleun Bakker  2e in het algemeen klassement in de Duo Valvole 3D Cup. Nu was al dat reizen en af en toe een crash niet helemaal in harmonie met  familieleven en BusinessPartners…. dus werd, met pijn,  besloten om de tweewielers vaarwel te zeggen……

Pleun Bakker, ondernemers voor ondernemers

Tot zover Pleun Bakker. Wordt vervolgd. Bel hem gerust als u een zakelijke wens hebt, uw bedrijf wilt verkopen, een onderneming wilt kopen, een joint venture wenst op te zetten, of uw briljant idee/patent wenst te verzilveren. 088 0666176

Zie ook www.businesspartners.nl