Selectie kandidaten bedrijfsoverdracht

Translator dark

Selectie kandidaten bedrijfsoverdracht

Selectie kandidaten bedrijfsoverdracht: een arbeidsintensief traject; gericht benaderen van branchenoten, intermediairs, netwerken, teaser op de bedrijvendatabanken. Geheimhoudingsverklaringen. Selectie reageerders.

BusinessPartners Bedrijfsbemiddeling doet al sinds 2000 de selectie kandidaten bedrijfsoverdracht. In eerste instantie kijken we samen met de opdrachtgever naar een selectie kandidaten bedrijfsoverdracht binnen de zakelijke relatiekring van de onderneming. Dat kan een leverancier zijn, een klant, of een concurrent van de onderneming.

Samen met opdrachtgever bepalen we wie we benaderen, en in welke volgorde. Met welke partij valt de meeste synergie te verwachten? . Dat is een kardinale vraag want de partij die het meeste synergetisch voordeel behaalt uit een bedrijfsovername staat met stip op de eerste plaats bij de selectie kandidaten bedrijfsoverdracht. We maken een short list.

Vanuit BusinessPartners Bedrijfsbemiddeling neemt Pleun Bakker telefonisch contact op met de directie van de mogelijke kopende partij, uiteraard zonder de identiteit en specifieke bijzonderheden van de verkopende partij te onthullen. Blijkt dat men belangstelling heeft en hebben we de indruk dat deze kandidaat kansen biedt, dan zenden we deze een geheimhoudingsovereenkomst. Daarna informeren wij de kandidaat verder, steeds in samenspraak met de opdrachtgever.

Als we geen response krijgen van de kandidaten op de shortlist gaan we verder op zoek naar geschikte kandidaten, we zoeken in de branche, we informeren onze netwerken, we kennen natuurlijk alle intermediairs in Nederland ( en omgekeerd) en we plaatsen een anonieme teaser op de belangrijke internet databanken.

Reageerders tekenen allen voor geheimhouding alvorens we contact met hen opnemen om hen verder te informeren.

Tijdens de eerste gesprekken vormen wij ons een indruk van de kandidaat koper van uw bedrijf. Mogen we een goede overdracht van uw bedrijf verwachten aan deze koper? Is het een goede deal voor uw werknemers, medewerkers, relaties ? Kan de koper de transactie financieren? Hoe ziet de situatie er uit na de bedrijfsovername ? Het behoort bij uw verantwoordelijkheid de te verwachten aspecten van een deal met een kandidaat koper in te schatten en te wegen bij de selectie kandidaten bedrijfsoverdracht.

En het behoort bij onze verantwoordelijkheid. Ook al duurt het misschien langer. BusinessPartners Bedrijfsbemiddeling voert dit proces voor u op basis van No Cure No Pay.