Voorbereiding bedrijfsoverdracht

Translator dark

Voorbereiding bedrijfsoverdracht

Een gericht opgezette voorbereiding bedrijfsoverdracht van gemiddeld minimaal 3 jaar stelt u (en ons) in staat om de condities van de door u voorgenomen bedrijfsoverdracht en de overnameprijs te optimaliseren.

De kapitein moet het schip aan de stuurman en de bemanning kunnen overlaten.

Hoe minder uw bedrijf van u persoonlijk afhankelijk is, hoe gemakkelijker het is voor de overnemende partij om de onderneming over te nemen. En een goede overnameprijs te betalen. Daarom is het nodig dat het management van uw onderneming of uw bedrijfsleider uw organisatie kunnen laten functioneren zonder u. Dit vereist in vele bedrijven wel de nodige structurering en vaak ook tijd. De techniek moet op orde zijn. Commercieel moet de onderneming blijven doorfunctioneren. De administratie en de organisatie moeten gemakkelijk en naadloos overdraagbaar te zijn. Aan de bedrijfsverplichtingen moet zijn voldaan, zowel qua regelgeving, in de organisatie, als fiscaal en financieel. Prognoses dienen degelijk onderbouwd te worden. Hoe beter de bedrijfsoverdracht is voorbereid, hoe groter de bereidheid bij de koper zal zijn om een optimale koopprijs voor het bedrijf te betalen.

Een goede voorbereiding bedrijfsoverdracht is het fundament voor een optimale verkoop van uw bedrijf

Pleun Bakker oprichter van MKBedrijf en van BusinessPartners is zijn hele leven ondernemer en heeft tientallen bedrijfsoverdrachten en bedrijfstransacties succesvol begeleid.

En... voorbereid. Samen met de ondernemer en soms met het management. Dat vereist overleg en inzicht. Vaak ook de nodige psychologie en zeer zeker ook de nodige vertrouwelijkheid. Het is zaak om tijdig het plan van voorbereiding bedrijfsoverdracht op te stellen en uit te voeren. Dat betaalt terug!

Wilt u eens sparren over een tijdige en effiiciente voorbereiding bedrijfsoverdracht?

Belt u dan gerust met Pleun Bakker op 088 0666167, of mail hem direct op mkb@bedrijfsbemiddeling.nl voor een vrijblijvende kennismaking om de situatie in u bedrijf en uw wensen en strategie onder de loupe te nemen.