Een zakelijke leaseauto kiezen

Enkele aftrekposten waar je niet zo snel aan denkt
12 september 2017
bedrijfspand
Geef je bedrijfspand een boost
25 oktober 2017

Een zakelijke leaseauto kiezen

Een zakelijke leaseauto kiezen

Een andere leaseauto

Zakelijke auto leasen: Ik mocht van mijn werkgever een andere leaseauto kiezen. Er is echter zo’n ruim aanbod van leaseauto’s dat ik geheel gewoon niet overzag. Toch is het me gelukt om een leaseauto te vinden waar ik nu al een tijdje met plezier gebruik van maak. Het maakt mijn leven als consultant in de ICT een stuk aantrekkelijker. Graag vertel ik jou wat mij heeft geholpen in mijn zoektocht naar een andere leaseauto. Wellicht dat het je inspireert bij het maken van de juiste beslissing!

Zakelijke auto leasen: Zakelijke auto leasenWelke auto past bij mij?

In mijn keuze voor een andere leaseauto heb ik me niet alleen laten beïnvloeden door mijn werkgever. Hij heeft me altijd veel vrijheid, dus heb ik ook mijn privéomstandigheden betrokken bij mijn keuzemogelijkheden. Destijds was mijn vriendin zwanger van haar eerste kindje en we willen er nog veel meer, dus een grote auto was voor mij relevant. Bovendien hecht ik persoonlijk veel waarde aan het milieu en het begrip duurzaamheid, dus kwam ik al snel uit bij een elektrische auto.

Bijtelling

Het is aan mij om te kiezen hoe hoog de bijtelling is. Of het nu gaat om 4, 14, 20 of 25 procent, ik bepaal hoe zwaar ik dat laat meewegen in mijn beslissing. Ik profiteerde van slechts 4 procent bijtelling vanwege mijn keuze voor een elektrische auto. Voor mij gunstig, wat ik gebruik de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé. Het lukt mij niet om slechts 500 kilometer per jaar privé te rijden. Voor een bedrag van slechts 150 euro per maand lease ik nu een auto. Ideaal voor mijn werkgever, maar zeker ook voor mij.

Bereken daarom eenvoudig hoe je goedkoper uit bent: door zelf een auto te kopen of door een zakelijke auto te leasen bij je werkgever.